22 Şubat 2014 Cumartesi

La Roche Posay Effaclar Serisi

Merhabalar... Bugün sizlere yaklaşık 2-3 aydır   ergenlik dönemime sürekli flashback yapmama sebep olan sivilcelerimden nasıl kurtulduğumdan bahsedeceğim :)
Bu süreçte kullandığım diğer ürünlerde en kısa zamanda blogda olacak...
   *       *       *
Öncelikle cildime uygun bir temizleyici ve nemlendirici kullanmadığımı farkettim.  Eğer sivilcelerden kurtulmak istiyorsak cildimize  kullanacağımız ürünleri çok dikkatli seçmeliyiz
  • Sivilceli ciltler için hassas ciltlere uygun bir temizleme jeli kullanılmalı.
  • Temizleme jelinin Ph seviyesi 5,5 olmalı (Ph seviyesi 7'nin üzerinde olması bakterilerin hızla  çoğalması için ideal ortamı oluşturuyor)
  • Temizleme jeli sabun içermemeli
  • Benzol peroksit (BP) içermeli -ki BP akneleri oluşturan bakterilerin ölmesini sağlıyor-
ve  uzun bir araştırma sürecinden  sonra  yukarıda bahsettiğim kriterlere uyan
La Roche Posay Effaclar Duo nemlendiriciyi ve Effaclar Temizleme Jelini kullanmaya başladım.


Effaclar Temizleme Jelinin vaadlerine bakacak olursak,

Effaclar Gel hassas ciltler için yeni formülüyle cildi nazikçe temizler, kirden ve sebumdan arındırır. Ciltte temizlik ve tazelik sağlar. Rahatsızlık karşıtı ve yatıştırıcı etkileye sahip La Roche-Posay Termal suyu içerir. Cilde uyumlu pH'a sahiptir. Sabun, renklendirici madde, alkol ve paraben içermez.

Effaclar Duo'nun vaadlerine bakacak olursak,

 Effaclar Duo akneli cildin 2 önemli belirtisine karşı etken 4 aktif içeriği birleştiren komple bir cilt bakım ürünüdür. Cildi arındırır ve cilt bozukluklarının tekrar oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Gözeneklerin tıkanmasına sebep olan ölü hücreleri ciltten uzaklaştırarak gözeneklerin temizlenmesini sağlar.
*       *      *
Peki vaadlerini yerine getiriyor mu?
Konu cilt olunca herkeste aynı etkiyi yaratmayabilir ama benim karmadan yağlıya dönük cildimde harikalar yarattı.Tabii bu süreçte beslenmeme dikkat ettiğimi ( yağlı,tuzlu, şekerli yiyecekleri fazla tüketmediğimi) bol bol su içtiğimi + cilt temizliğine çok önem verdiğimi söylememde fayda var..Özellikle akşamları makyajımı temizlerken çok titiz davrandım ki biz yağlı ciltlerde bu  çok önemli..Makyaj temizleme rutinimden bir başka yazımda bahsedeceğim..
Fiyat Bilgisi: La Roche Posay markasını eczanelerde ve internetten satış yapan online eczane sitelerinde bulabilirsiniz. Fiyatları değişiklik göstermekle birlikte , Effaclar Duo Nemlendirci: 40 TL civarında  Effaclar Temizleme Jeli: 30 TL civarında.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum ...